A szállás leírása, aktuális árak

Közösségi házunk két színhelyen és három épületben biztosíthat szállást az azt igénylőknek. Az egyik szálláshely Gyulafehérvár.  A református templommal szemben (Regina Maria 7) található a tágas, pihenésre alkalmas új II. Rákóczi Ferencről elnevezett Központunk. Városi viszonylatban nagy kert veszi körül, valamint egy nagyobb konferenciateremmel, illetve étkezőteremmel és konyhával is rendlekezik. Az épület az Alsó város központjában a gyulafehérvári Vauban jellegű frissen EU normák szerint felújított  vártól, mintegy 7-10 percnyi sétára helyezkedik el, rendkívül alkalmassá téve történelmi turizmus számára. Ugyanakkor csillagtúrák, természeti turizmus számára is igen alkalmas, hiszen Déva 70 km, Szeben 75 km, Kolozsvár 95 km, Intregáldi szoros 15 km, Magyarigen 12 km, Verespatak 95 km, Szászsebes 18 km, Kelnek 25 km,  Remetei Sziklaszoros 12 km, Algyógy fürdő 45-km távolságra van. A déli útvonalon Romániába érkező vendégek, Székelyföld, Bukarest irányába itt olcsó, de az igényesebbeknek is megfelelő szálláshelyet találnak. Ugyanakkor lehetőség van egy régebbi épületben is megszállni, szemben, 15 m-re a II. Rákóczi Ferencről elnevezett Központunktól, ahol két 15 nm. szoba áll rendelkezésre.


Másik szálláslehetőségünk színhelye Alvinc. Itt az Alvinci Református Egyház Bethlen szálló vendégszobáiban rendelkezünk szállóhelyekkel, amelyek lépésnyi vagy pár kilométernyi távolságra vannak a Martinuzzi-Bethlen kastélytól, a Kemény kúriától, Szőts István filmrendező apai szülőházától, Pataky László festőművész síremlékétől,  a habán utcától, a középkori Szt. Katalin csarnoktemplomtól, a tatárlaki ékírásos táblák felfedezési helyétől,  vagy a vadregényes borbereki Zebernyik várától. Ez a szállás az első színhelytől mintegy 12 km-re található, Déva irányába, amely a Dévát-Gyulafehérváral összekötő, Szászsebest elkerülő műút és autópálya (A1 Déva-Szeben) mentén található (str. Muresului 16).
Szállásunk történelmi környezetben biztosítja a nyugodt pihenést, mindazoknak, akik Dél-Erdélyt látni szeretnék, vagy egyszerűen tranzitturizmust szeretnének a Székelyföld irányába. A 48 szállóhelyet biztosító, további fekvőhelyekkel bővíthető szálláshely, modern mellékhelyiségekkel, meleg-hideg vizes blokkal , konyhával, társalgóval,  nagy kerttel, és ebédlővel várja főleg az ifjúsági csoportokat. A Dél-erdélyi atópálya miatt, a Székelyfőldre való utazás erre, két órával rövidül.  Alvinc a Maros völgyének kellemes vonulatában, gyönyörű természeti környezetben található szállásunk. A Martinuzzi kastélyról és a habán kézművesekről híres alvinci településközpontban elhelyezkedő szállás pár percnyi távolságra van a helyiségben leginkább látogatott emlékművektől: Martinuzzi-Bethlen kastély, Szt. Pongrác domonkos kolostor, Szt. Katalin- középkori református csarnoktemplom, Kemény Zsigmond kúriája, Szőcs István filmproducer gyermekkori lakhelye, és Pataky László festőművész emlékműve. Alvinc nagy előnye a Dél-erdélyi autópálya, amely Dévától-Nagyszebenig érinti a települést is, ahol külön erre a célra kialakított autópálya felhajtó van. A Nagylak- Arad-Lugos (Temesvár) autópályát követve, majd Lugostól –Déva (Bukarest, Marosillye) irányában felhasználva a rendelkezésre álló 18 km-s újabb közbeeső autópályaszakaszt, valamint a Déva – Szeben autópályát, kedves vendégeink a Maros völgyi régi úthoz képest egy órás idősporlással és kényelmesebb körülmények között érkezhetnek meg szálláshelyünkre. Természetesen rendelkezésre áll a Szeged irányából M5-ös autópályán megközelíthető Nagylak-Arad romániai autópályaszakasz, majd tovább a Maros völgyének hagyományos útvonalát követve vendégeink Szászsebes előtt Alvincre érkezhetnek (DJ058 megyei út).

Mivel a történelmi emlékhelyek és természeti látványosságok mértani középpontjában és a Dél-erdélyi autópája mellett van, Alvincről csillagtúra szervezésével nagyszerűen és gyorsan megközelíthető: Gyulafehérvár (12 km- 15 perc), Szászsebes (5 km-autópályán, 10 perc), Nagyszeben (72 km- autópályán 40 perc), Nagydisznód-Kisdisznód, Keresztyénsziget (70 km- 40 perc), Vajdahunyad (35 km- autópályán 25 perc), Algyógy (22 perc), Szászváros (22 perc autópályán), (25 km Déva: 55 km- 30 perc), Hátszeg települései (Kalán, Hátszeg, Őraljaboldogfalva, Demszus, Sztrigyszentgyörgy, Malomvíz, Retezát és Sarmisegetusa Traiana-Várhely (100 km- 1 óra- részben autópályán). Alvincről gyalogtúrával bejárható a borbereki vár romja és kocsival könnyen megközelíthető a szászsebesi Rozsda szakadék, Retyezát természetvédelmi terület, a dévai vár, a szászsebesi havasok és annak vízgyűjtői a csodálatos Transalpina- Kárpátokat átszelő műút vadregényes tájaival, az Érchegység (Brád, Zalatna, Abrudbánya), a szorosok (Remetei, Intregáldi, Algyógyi-Csib völgye), az algyógyi termálfürdő, vagy a dévai Aquaticum stb.

Férőhelyek száma:

Alvinci vendégszobáinkban (6 szoba) szobánként 8-6 vendégnek tudunk szállást biztosítani. Kíválló szálláshely ifjúsági csoportoknak, buszos kirándulások vendégeinek, közvetlenül az autópálya lejárata mellett. Egy negyedik szobában kétágyasra alakítható, egyágyas szoba áll rendelkezésre.  Szállásunkon 48 férőhely van. A csoportok számára étkezést is tudunk biztosítani.

A szállóhely mellett félhektáros kert biztosítja a szabadidő töltéséhez, vagy kikapcsolódáshoz a lehetőséget.

    1. szoba: 8 hely
    2. szoba: 8 hely
    3. szoba: 6 hely
    4. szoba: 3 hely (4 hely)
    5. manzárd szoba: 16 hely
    6 manzárd szoba: 6 helyMINDÖSSZESEN: 48 helyA szálláshelyen ebédlő,berendezett konyha és kisebb külön fürdő, 2 zuhanyzóval és WC áll az azt igénylők számára. Ugyanakkor külön 4-4 illemhellyel, mosdóval és 4-4 zuhanyzóval ellátott külön női és külön férfi fürdőszoba áll a kedves vendégek rendelkezésére. Az alvinci Bethlen szálló nagyszerű szálláslehetőség a csillagtúrákat kedvelő nagycsaládosok, fiatalok, a falusi környezetet kedvelők, ifjúsági turizmus, táborozások, iskolai kirándulások számára. Számlázási lehetőség van. Iskolai csoportok esetén a kifizetés átutalással is történhet.

Az udvaron zárt parkolási lehetőség, ingyenes WIFI  van.

Elérhetőségek:

szállásfelelős: Gudor Botond

517875 VINŢU DE JOS (Alvinc, Unterwinz), str. Mureşului 16
vezetékes telefon/fax: +40.258-811-826
mobiltelefon: +40.726-339-902, +40.759-014-011
GPS koordináták: 45.995673, 23.484144

A szálláson parkolási, buszparkolási lehetőség van!

A Dél-erdélyi atópálya miatt, a Székelyfőldre való utazás erre, két órával rövidül!

Az udvaron kiskocsik számára zárt parkolási lehetőség!

A szálláson ingyen WIFI áll rendelkezésre!


Étkezési lehetőség:
- reggeli
- félpanzió
- teljes ellátás
    
Egyéb szolgáltatás:
- idegenvezetés (külön fizetendő)
- programtervezés
- TV a hallban
- légkondicionálás a manzárdban
- hűtőszekrény
- Internet- és fax-lehetőség, szabadfelhasználású WI-FI

2023 - irányárak (szállás és étkezés)
 
Gyulafehérvár: II. Rákóczi Ferenc Közösségi Ház

 
Az első színhelyen- Gyulafehérvárott, a II. Rákóczi Ferenc Közösségi központunkban az új épületben, egy szálláshely egy éjszakára 16 EUR, 80 RON, azaz 6300 HUF/személy/éjszaka

A szemben levő azaz régi épület szobáiban  6 EUR.  (35 RON), /személy/ éjszaka, azaz 2800 HUF/személy/éjszaka. (a szállás csak kívételes esetekben műkődik részben matracos megoldással)

Árak: 2023 Gyulafehérvár Közösségi Ház

Ellátás típusa EUR RON HUF
Csak szállás 16 80 6300
Szállás és reggeli (kávé, tea, vaj, tojás, kenyér, lekvár, felvágott) 20 100 7950
Szállás és vacsora-estebéd (félpanzió 1): leves, második, ásványvíz, kenyér, ital 26,5 130 10000
Szállás és vacsora (félpanzió 2): második, ásványvíz, kenyér, ital 24 120 9500
Szállás, reggeli, ebéd (szendvics, víz, kávé-úticsomag), vacsora 30 150 11900
  • a konyha infrastruktúrájának (gázkályha, fritőz, kávégép, edénymosogató) és konyhai berendezések (evőeszközök) és étkezőterem használata, egyéni étkezés megszervezésére  2 EUR/fő
Árak 2023 Alvinc - vendégszobák- Bethlen Ház

  Ellátás típusa Tartalom EUR RON HUF
1 Csak szállás szállás 12 60 4700
2 Szállás és  reggeli Szállás, reggeli (tea, kávé, vaj, lekvár, tojás) 16 80 6350
3 Szállás  és estebéd (félpanzió 1) Szállás, leves, második, ásványvíz, kenyér 24 120 9500
4 Szállás és vacsora (félpanzió 2) Szállás, második, ásványvíz 22 110 8700
5 Szállás, reggeli, ebéd (szendvics) és estebéd (vacsora) Szállás, szendvics-ásványvíz-kávé, leves és második 29 145 11520
6. Szállás, reggeli, és estebéd (leves, második, víz)- félpanzió 3 Szállás, reggeli, leves, második, víz 28 140 11200
 
  •  egyéni főzés esetén a konyhai berendezések(gázkályha, edénymosó gép, kávégép, friteuz etc), a konyhai infrastruktúra (edények, poharak használata, étkezőterem) 1,5 EUR/személy/ nap
Terembérlési lehetőség Gyulafehérváron: konferenciák, előadások, tréningek, bemutatók számára
Nyári hónap 75 RON/óra – 12 EUR/óra
Téli hónap 85 RON – 17 EUR/óra

 
Étkezési lehetőség:  Alvinc
A félpanzió szállással együtt 28 EUR/ személy/nap.  Áll bőséges estebédből  és reggeliből - lásd étkezés 6. menüpont alatt.
Csak reggeli 16 EUR/személy/nap szállással együtt. Bőséges reggelli. Lásd étkezés 2. menüpont alatt.
Úticsomag: ásványvíz, szendvics, kávé- 2,5 EUR/személy/nap - lásd étkezés 5 menüpontjában.

Az étkezés Gyulafehérváron az új épület étkezőjében, Alvincen a nagy étkezőben történik

 

ÚJ!

Mindkét helyen zárt udvaron parkolási lehetőség, úgy Gyulafehérváron, mint Alvincen ingyen WI-FI áll a vendégek rendelkezésére.
Alvincen légkondicionált manzárd!

 


a szállás madártávlatból
A II Rákóczi Ferenc Közösségi Központ
2 ágyas szoba
4 ágyas szoba
családi ágyas szoba
konferenciaterem
oszlopok
konyha
alvinc kulso
alvinc kulso 2
alvinc kulso 3
alvinc szoba
alvinc szoba 2
alvinc konyha
alvinc étkező
mosdó alvinc
alvinc manzárd
alvinc manzárd
alvinc manzárd
alvinc szoba