Szeretettel várjuk Központunkba!

Erdélyben mindig öröm egy vendég jelenléte. Ön sem téved, ha Gyulafehérvárt választja. II. Rákóczy Ferenc Közösségi vendégházunkba 2 percre az Alsó Város központjától, 10 percre a történelmi várközponttól megismerheti a római, középkori és fejedelemségkori Gyulafehérvár többezeréves arcát, de a román történelem XX. századeleji eseményeit is. Közösségi Házunk, amely a helyi református Egyház adminisztrálásában áll, kitűnő történelmi vagy természeti kirándulási kiindulópont.

A kirándulásról fáradtan visszatérőknek pedig lelki-testi felüdűlést kínál. Egy tartalmas és nagyszerű Vauban vártura után, ahol szemügyre vette az ezeréves székesegyházat-erdélyi Pantheónunkat, az egykori Bethlen Kollégiumot, a Remetei, Intregáldi szorosok szurdokainak túrájáról érkezik vissza fáradtan, netalántán Déva, Enyed és Hunyad büszke várormainak látogatásáról, vagy Hegyalja gyönyörű műemlék-romtemplomainak tanulságos történetéről jön vissza, Központunk vendégszeretetete mellett finom ebéddel és egyszerű, de tiszta szállással várja Önt.

Ha átutazna Székelyföld fele, akkor is érdemes Erdély szívében, a tanulságos erdélyi történelem fejedelmi központjában megszállni.
A rómaiak egykori központja, a Fejedelmek városa, egyházak és iskolák ezeréves települése várja Önt! Általa megismeri az igazi, sokszínű és emberarcú Erdélyt! Nem csak megérti, de érezni  is Európa erdélyi sokszínűségét, sorsát. Megéri vendégünk lenni!

Az Alsó városi környezet
Homlokzat
Épülethomlokzat
Utcai részlet
alvinc bethlen haz kulso
alvinc bethlen haz kulso
alvinc kulso udvar
alvinc manzárd
alvinc mamnzárd 2
alvinc manzárd 4