Étkezés

Erdély mindig híres volt konyhájáról.

Étrendjében megtalálhatóak a hagyományos magyar konyha remekeit: a csirkepaprikás, húsleves, pörköltfélék, rakott karfiol, töltöttkáposzta vagy burgonya. Ugyanakkor nagy erénye az, hogy jellegzetesen erdélyi menüsort is kínál: sajtos ruládot, rántott káposztát, székely gulyást, kolozsvári tejfölös káposztát stb.

Ezt az ízvilágot gazdagítja a román levesfélék, csorbák, savanyú zöldséglevesek gazdag kínálata, és a túrós-puliszka, valamint juhsajtfélék gyakran tipikus erdélyiként említett készítményei.

Felejthetetlen kulináris élményt nyújt az erdélyi baromfihúsból készített friss bécsiszelet, paprikás-rántott krumplival és helyi savanyúsággal tálalva.

A jókedvet, étvágyat és beszélgetést el sem képzelhetjük a házi gyümölcspálinka nélkül, amelyet Erdélyben még akkor is kínálnak, amikor már nincs kinek... A reggeli ébredéseket a friss kávé mellett felejthetetlenné teszi a hegyvidék zamatát magában hordozó áfonya és hecserlilekvár, valamint a friss házizöldségek, amelyeknek elfogyasztása után már energiával tele lehet nekivágni a kisebb vagy nagyobb túráknak.

Közösségi házunk mindazok számára, akik Erdély ízekre kiváncsiak, szeretettel ajánljuk konyhánkat. Külön mengbeszélhető, egyeztethető a kívánt étrend, félpanziós, teljes ellátással, vagy csak reggelivel.
 
Az estebéd háromfogásos estebédből (leves, második), ajándék elő és utó italból áll [pálinka, ásványvíz, bor]. Lisztérzékeny, vagy vegetáriánus vendégeinknek külön menüvel állunk rendelkezésre. .

A reggeli bőséges
- (tea, házilekvár, felvágott, vaj, tea, kenyér). Lekváraink természetesek és az erdélyi hegyek természetes alapanyagaiból házilag készülnek hecserliből és áfonyából.

A félpanziós, panziós ellátás, a reggeli, vagy úticsomag egymástól függetlenül is megrendelhető, vagy akár egyszerűbb, és természetesen olcsóbb  étrend is igényelhető. 20 személyes csoporton felül a szervezőnek ingyenes szállás és étkezés.

csorba
bécsiszelet
fank
grizgaluskaleves
miccs
reggeli
reggeli kávé
töltöttkáposzta
túróspuliszka
áfonyalekvár
kolozsvári rakottkáposzta
erdélyi tokány
töltöttparika leves
húsgombócleves